Internationaal team toernooi voor jong en oud. Een grote sportieve happening in een samenwerkingsverband BEENTJES JUDO SPORT EN FUNEKOSHI.

Sportieve strijd

In 2023 viert Alkmaar de 450 jarige bevrijding op de Spanjaarden, de eerste stap op weg naar de ‘geboorte van Nederland’! Gedurende het hele jaar worden er tal van activiteiten georganiseerd waarin deze historische gebeurtenis centraal staat.
Karatevereniging Funakoshi en Beentjes Judosport hebben het initiatief genomen om op zondag 4 juni 2023 gezamenlijk een toernooi te organiseren rondom dit jubileum.
De gemeente Alkmaar maakt het mogelijk dat we 450 jaar later in sporthal De Meent met een Spaanse delegatie een sportieve en vriendschappelijke strijd kunnen voeren. De komende tijd ga je nog veel meer horen over dit unieke evenement, maar we hebben natuurlijk veel handen nodig om alles in goede banen te leiden. Daarover lees je meer in deze nieuwsbrief.

Spaanse deelnemers

Er worden contacten gelegd met Spaanse karateka’s en judoka’s om deze naar Alkmaar te halen. Naast deelname aan het toernooi bieden we ze een culturele kennismaking met de stad aan waaronder een bezoek aan Kaeskoppenstad.
Wij hopen een duurzame relatie te ontwikkelen waarin we in de toekomst ook een tegenbezoek aan het land van onze gasten kunnen brengen.

Voorlopig programma

Gedurende de hele dag vinden in sporthal De Meent teamwedstrijden judo en karate  plaats. De organisatie van de karatewedstrijden is in handen van Funakoshi en wij  organiseren het judogedeelte.
In de pauze tussen het ochtend en middaggedeelte worden er demonstraties gegeven van verschillende budosporten.
Tijdens het evenement worden er verschillende workshops gegeven, zodat het publiek ook zelf actief aan de slag kan, en zullen er diverse informatiestands te bezichtigen zijn.

Werkgroepen

Binnenkort wil ik een eerste bijeenkomst organiseren voor leden en ouders die actief willen meehelpen om van dit evenement een succes te maken. We willen daarbij een aantal taken verdelen, zoals:
– Onderdak, opvang en begeleiding buitenlandse delegatie.
– Verzorging en begeleiding vrijwilligers, zoals tafelmedewerkers.
– Begeleiding workshops en demonstraties.
– Inrichten en opruimen van de zaal.
– Sponsorwerving
– PR en samenwerking met Alkmaar Prachtstad.
– EHBO
– Toernooi organisatie.

Zie jij het zitten om aan de voorbereidingen een actieve bijdrage te leveren laat dan even weten of je woensdag 15 maart van de partij kunt zijn

Wil je wel meehelpen, maar dan vooral op de toernooidag zelf, wacht dan nog even op nadere berichtgeving.

 
 

IPPON voor Oekraïne

Interview in een PODCAST d.d. 19 maart jl.

.Bovenstaande podcast begint na 9 minuten en 30 seconden met Eveline Wilke de Souza Beentjes. Over haar leven met 40 jaar judo. Hoe is het begonnen en hoe staat ze er nu voor? Het interview wordt afgenomen door een super enthousiaste collega  judo leraar en sport regisseur van o.a. Studio Sport, Andre Meerkerk. 

Buiten was het fantastisch en een mooie en bijzondere ervaring. Maar judo blijft een binnen sport. We zijn daarom erg blij dat we weer lekker binnen mogen judoen in de Meent en in sporthal de Bloemen. 

   Voor alle vragen mag je mij appen of mailen. Groetjes Eveline 06 30697890

 

 

 

 .

 

 

Wat een gave trainingen hebben we al georganiseerd in de corona tijd. Onze judoka’s en BJJ ers hebben echt niet stil gezeten. Iedere zaterdag en zondag worden er olv Michiel Postma fysieke training georganiseerd. 

Op 31 december hadden we de grootste opkomst met ruim 30 kinderen. Hard getraind veel gelachen, afgezien en tenslotte thee, limonade en oliebollen.

Iedere week kan je weer trainingstijden uitkiezen. Je bent altijd welkom. Of het nu een Judo les of Braziliaans jiu jitsu les, de les is voor iedereen toegankelijk! En, neem gezellig je vriendje mee.

 

2-Daags trainingskamp in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseerden wij weer een te gek 2 daags trainingskamp voor onze judoka’s en bjj’ers. Let op na de grote vakantie gaan we zeker weer een mooi evenement organiseren in oktober.

Voor recreatie en wedstrijd judoka’s bjj’ers en judoka’s en bjj’ers was dit een leerzaam en gevarieerd en uitdagend programma.

Wat stond er op het programma:

  • Judo-Braziliaans jiu-jitsu
  • Hardlopen
  • Kracht circuit
  • BBB (buik-budo-bal) met dikke mat
  • Outdoor circuit bij de Hoornsevaart
  • Les van Roeland Scholsberg. Nederlands kampioen Kata en eigenaar van judo school
  • Gezamenlijk eten op dinsdag avond
  • Clinic van een top streetdancer
  • Yoga les van Daniela Furst, eigenaresse van Yoga studio in Bergen.

Iedereen kreeg naast de oorkonde een gave herinnering

Er werd hard getraind, hard gelachen, er heerste een prima sfeer en iedereen heeft enorm genoten.

Gaan we zeker volgend jaar weer organiseren.

Dank gaat er uit naar: Daniel Marges, Neal Amand, Bas de Laleijne, Scott Mitrasing, Daniela Furst, Wendy en Willem Pieters.

Proefles?

Strandtraining en tevens opening van het seizoen bij 

              Beentjes Judo Sport, groot succes

Woensdag 2 september organiseerde Beentjes Judo Sport de opening van het seizoen met een geslaagde strandtraining.

Ruim 50 judoka’s en Braziliaanse Jiu-Jitsuka’s uit Egmond, Alkmaar, Bergen, Velserbroek en Castricum deden mee op het strand van Egmond aan Zee. Onder leiding van Eveline Beentjes, Coen Stoop en Daniel Marges en hulpvaardige ouders kregen judoka’s verschillende oefeningen. De ene keer was het tijgeren door het zand naar de volgende pion en vervolgens met hurksprong naar de volgende pion. En dat een aantal keer achter elkaar. Maar ook veel spelvormen in het zand zorgde voor veel hilariteit. Ook  veel voorbijgangers keken hun ogen uit.

Het nieuwe judo kwartet spel werd ook meteen in gebruik genomen. Als een judoka een mooie worp bij een ander wist te  scoren kon hij proberen om een kwartet van vier worpen bij elkaar te verdienen.

Tot slot ging iedereen hand aan hand met judopak de zee in. Het was dan precies deze woensdag ook schitterend weer.

De middag werd afgesloten door met elkaar pannenkoeken te eten die de ouders hadden gemaakt en iets lekkers toe. Een schitterende opening van het seizoen die de meeste judoka’s en BJJérs niet snel zullen vergeten.

Joran Polhuis helpt de allerjongste!