JUDO KAMPIOEN KAREN STEVENSON GAF 28 JANUARI LES BIJ BEENTJES JUDO SPORT.

Alkmaar: Zondag 28 januari gaf Karen Stevenson 2 gast lessen in de Meent bij Beentjes Judo Sport . De eerste les was voor de jeugd t/m 11 jaar  en de tweede les stonden de judoka’s -15 en de junioren senioren op de mat met deze topper.

Karen Stevenson woonde in Sport centrum Papendal waar alle senioren dagelijks meerdere keren per dag op de mat staan. Tegenwoordig heeft ze haar eigen stek gevonden in Arnhem.

Karen is in de race voor de Olympische Spelen in Parijs! En daar werden meerdere vragen over gesteld aan het einde van de les. “hoe vaak train je in de week” “hoe kan je je plaatsen voor de Olympische Spelen” Wat is je mooiste medaille”.

 Een aantal topprestaties van haar op een rijtje:

4x kampioen van Nederland

2x goud Europacup wedstrijden bij de senioren en 2x goud bij de junioren.

3x goud bij wereldbeker toernooien

1x goud op een grandslam toernooi.

1x brons op het WK teams, deze heeft een speciaal plekje in haar prijzenkast

Een waanzinnig mooie lijst van prestaties en een mooie ervaring om van deze topper les te krijgen.

 Om 12.00 startte de eerste groep met leuke spelvormen en een kantel techniek en een schouderworp. Nadat ze tegen elkaar wat wedstrijden hadden gespeeld ging Karen in het midden van de mat staan en hebben alle 25 judoka’s een keer een wedstrijd tegen haar gejudood. Er zijn veel ippons gescoord en niet alleen door de topjudoka…

 

Om 14.00 uur was het de beurt aan de groep judoka’s -15 jaar en de junioren en senioren van beentjes Judo Sport. Na een heel leuk reactie spel, werd dezelfde kantel techniek, met slip van de jas, behandeld als in de eerste groep maar dan met meerdere variaties. Vervolgens werd er een andere specialiteit van haar, nl een sutemi, helemaal uitgepluisd. Alle judoka’s waren enorm enthousiast over deze technieken.

Aankomende week zal juf Eveline Beentjes de technieken gaan herhalen. Er waren meerdere judoka’s die te kennen gaven dat ze hier ook hun specialiteit van willen maken.

Alle kinderen waren enorm enthousiast en hebben veel geleerd! Iedereen ging met een mooie ervaring en een handtekening naar huis.

 

De Jeugd van Beentjes judo sport luisteren aandachtig naar de aanwijzingen van Karen
Een leuke kantel met variaties. Oefenen oefenen oefenen
En natuurlijk een handtekening vragen na de les
De tweede groep begon met een reactie spel, Mink en zijn vader Stijn dagen elkaar uit en hebben de grootste lol
Mooie groepsfoto. En de judoka's hebben er weer een favoriete techniek bij!

Nieuw seizoen nieuwe kansen. We gaan er met elkaar weer een mooi jaar van maken! Wij wensen iedereen een fantastisch seizoen 2023 2024 toe!!

 

 

EVELINE BEENTJES GEPROMOVEERD TOT 6E DAN JUDO!

AMSTERDAM/ALKMAAR – Op 25 maart is de Alkmaarse judolerares Eveline Beentjes gepromoveerd tot 6e dan judo. Een hele eer, want hiermee is ze een van de weinige vrouwelijke judoka’s in Nederland met de rood-wit geblokte band. Richard de Bijl en Joop Pauel (beiden 8e dan judo) hebben namens de International Martial Arts Federation en Kodokan Judo Nederland de erepromotie aan Eveline uitgereikt. Zij heeft deze erepromotie gekregen als dank voor haar staat van dienst in de judosport.


Voorafgaand aan de promotie heeft Eveline een demonstratie op muziek gegeven bestaand uit kata, grondwerk en verschillende werptechnieken. Extra bijzonder was dat de muziek ingespeeld was op viool door haar 13-jarige kleinzoon Quinten van Brummen.

Dankzij Eveline haar passie voor het lesgeven heeft zij in de afgelopen 41 jaar al veel jongens en meisjes enthousiast gemaakt voor de judosport. Sinds vijf jaar doet zij dat bij haar eigen judoschool Beentjes Judosport. Voor echt alle leeftijden is het mogelijk om hier de judosport te beoefenen; het begint bij 2,5 jaar en de oudste judoka’s zijn zelfs 50+!

Eveline verbetert niet alleen de judotechnieken van haar eigen judoka’s, zij heeft haar kennis gedeeld in het boek: ‘Handboek voor judoleraren’. Dit boek is door vele collega-judoleraren enthousiast ontvangen.

 

De judoka’s van Beentjes Judo Sport hebben 2500 euro opgehaald voor Oekraine. 

Alle judoka’s zochten sponsoren die geld wilden doneren voor iedere ippon die ze maakten op een afgesproken tijdstip.

Fantastisch natuurlijk dat onze judoka’s zoveel geld voor de mensen in Oekraine bij elkaar hebben gekregen door mooie worpen te maken!

Ippons werden er gemaakt door klein en groot!

Interview in een PODCAST d.d. 19 maart jl.

.Bovenstaande podcast begint na 9 minuten en 30 seconden met Eveline Wilke de Souza Beentjes. Over haar leven met 40 jaar judo. Hoe is het begonnen en hoe staat ze er nu voor? Het interview wordt afgenomen door een super enthousiaste collega  judo leraar en sport regisseur van o.a. Studio Sport, Andre Meerkerk. 

Buiten was het fantastisch en een mooie en bijzondere ervaring. Maar judo blijft een binnen sport. We zijn daarom erg blij dat we weer lekker binnen mogen judoen in de Meent en in sporthal de Bloemen. 

   Voor alle vragen mag je mij appen of mailen. Groetjes Eveline 06 30697890

 

 

 

 .

 

 

Wat een gave trainingen hebben we al georganiseerd in de corona tijd. Onze judoka’s  hebben echt niet stil gezeten. Iedere zaterdag en zondag werd er olv Michiel Postma fysieke training georganiseerd. 

Op 31 december hadden we de grootste opkomst met ruim 30 kinderen. Hard getraind veel gelachen, afgezien en tenslotte thee, limonade en oliebollen.

Iedere week kan je weer trainingstijden uitkiezen. Je bent altijd welkom. De les lessen zijn voor iedereen toegankelijk! En, neem gezellig je vriendje mee.

2-Daags trainingskamp in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseerden wij weer een te gek 2 daags trainingskamp voor onze judoka’s en bjj’ers. Let op na de grote vakantie gaan we zeker weer een mooi evenement organiseren in oktober.

Voor recreatie en wedstrijd judoka’s bjj’ers en judoka’s en bjj’ers was dit een leerzaam en gevarieerd en uitdagend programma.

Wat stond er op het programma:

  • Judo-Braziliaans jiu-jitsu
  • Hardlopen
  • Kracht circuit
  • BBB (buik-budo-bal) met dikke mat
  • Outdoor circuit bij de Hoornsevaart
  • Les van Roeland Scholsberg. Nederlands kampioen Kata en eigenaar van judo school
  • Gezamenlijk eten op dinsdag avond
  • Clinic van een top streetdancer
  • Yoga les van Daniela Furst, eigenaresse van Yoga studio in Bergen.

Iedereen kreeg naast de oorkonde een gave herinnering

Er werd hard getraind, hard gelachen, er heerste een prima sfeer en iedereen heeft enorm genoten.

Gaan we zeker volgend jaar weer organiseren.

Dank gaat er uit naar: Daniel Marges, Neal Amand, Bas de Laleijne, Scott Mitrasing, Daniela Furst, Wendy en Willem Pieters.

Proefles?

Strandtraining en tevens opening van het seizoen bij 

              Beentjes Judo Sport, groot succes

Woensdag 2 september organiseerde Beentjes Judo Sport de opening van het seizoen met een geslaagde strandtraining.

Ruim 50 judoka’s en Braziliaanse Jiu-Jitsuka’s uit Egmond, Alkmaar, Bergen, Velserbroek en Castricum deden mee op het strand van Egmond aan Zee. Onder leiding van Eveline Beentjes, Coen Stoop en Daniel Marges en hulpvaardige ouders kregen judoka’s verschillende oefeningen. De ene keer was het tijgeren door het zand naar de volgende pion en vervolgens met hurksprong naar de volgende pion. En dat een aantal keer achter elkaar. Maar ook veel spelvormen in het zand zorgde voor veel hilariteit. Ook  veel voorbijgangers keken hun ogen uit.

Het nieuwe judo kwartet spel werd ook meteen in gebruik genomen. Als een judoka een mooie worp bij een ander wist te  scoren kon hij proberen om een kwartet van vier worpen bij elkaar te verdienen.

Tot slot ging iedereen hand aan hand met judopak de zee in. Het was dan precies deze woensdag ook schitterend weer.

De middag werd afgesloten door met elkaar pannenkoeken te eten die de ouders hadden gemaakt en iets lekkers toe. Een schitterende opening van het seizoen die de meeste judoka’s en BJJérs niet snel zullen vergeten.

Joran Polhuis helpt de allerjongste!