“Veel ouders hebben van mij les gehad, ik heb nu gewoon de 2e generatie op les. Is toch fantastisch!“
Eveline Wilke de Souza Beentjes
5e Dan
Eveline Wilke de Souza Beentjes 5e Dan
Eveline Wilke de Souza Beentjes 5e Dan

ONZE LERAREN

Eveline Wilke de Souza Beentjes
Eveline Wilke de Souza Beentjes 5e Dan
Daniel Marges
Daniel Marges | Judo, 3e dan
Meester Mikos
Meester Mikos | Judo, 3e dan
Coen Stoop
Coen Stoop | Judo, 2e dan
Jurriën van Marle
Jurriën van Marle | Judo, 1e dan, blauwe band Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ).

Eveline Wilke de Souza Beentjes

Mijn naam is Eveline Wilke de Souza Beentjes en ik ben begonnen met lesgeven op 1 oktober 1981 bij Judo club Randers, waar ik mijn eerste judo ervaringen heb opgedaan.

Tot 1988 heb ik zelf wedstrijd judo gedaan.

In de dames kernploeg, waar ik jaren heb gezeten, heb ik een keer zilver en drie keer brons gewonnen op de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren. Altijd goed om zelf te ervaren wat  de kinderen nu voelen  als ze de mat opstappen bij een wedstrijd. Dit is echt een heel ander gevoel dan een voetbalveld oplopen voor een wedstrijd. Bij judo ben je zelf overal voor verantwoordelijk. En dat is ook weer heel mooi natuurlijk. Door een heup blessure stopte ik met wedstrijd judo en ging mezelf helemaal toeleggen op het lesgeven.

Op 1 september 2017 ben ik begonnen met mijn eigen judo school. Dit nadat ik lange tijd op andere sportscholen heb les gegeven. Al bij het opstarten van de judo school, had ik direct al een fantastische groep mensen om mij heen, die mij hebben geholpen. Ik zal nooit vergeten hoeveel werk zij verzet hebben. En zonder hen was het ook nooit zo gelopen en ben ik super blij waar we nu al staan.

Ik heb het mooiste beroep van de wereld! Ik geef dit jaar dus 40 jaar judo en Ik heb nog iedere dag zoveel zin om les te geven, de administratie te doen doen en te coachen. Iedere dag judo is fantastisch.  

Eveline BeentjesNatuurlijk  ben ik er best een beetje trots op dat ik een van de weinige vrouwen ben die de 5e dan judo heeft in Nederland. En ik ben een van de weinigen die al 40 jaar, alleen van inkomsten van judo kan rondkomen.

In 2020 ben ik verkozen tot trainer/coach van het jaar 2019 door de Judo Bond Nederland. Een titel die waardering uitspreekt en die ik zeker koester.

Sinds 2014 zit ik in de examen commissie en de Dan graad commissie van Noord Holland en sinds 2017 ben ik secretaris van de Dangraad commissie. Dit vind ik ook heel erg leuk. Zo blijf ik bovendien altijd up to date, en breng dit direct over naar onze leerlingen.  Het is een bijzondere uitdaging om jongens en meiden en dames en heren op te leiden voor de zwarte band. Behaal je je zwarte band, dan blijft je dat je hele leven bij als iets heel moois.

Mijn doelen die ik nog heb, zijn: Iedereen die ik lesgeef beter  maken in judo, ze discipline bij  brengen, ze  leren hoe je goed en respectvol met elkaar omgaat, ze vertrouwen mee geven, ze op  leiden tot zwarte band en zelf ook de 6e dan judo te behalen!

Eveline Wilke de Souza Beentjes “Of je wint, of je leert”

Daniel Marges, ondernemer en rijksgediplomeerd judoleraar

Mijn naam is Daniel Margés (47) en Directeur van Briljant Schoonmaakbedrijf sinds 1999. Vader van Nahom 18( Ethiopië) en Elyn (2019). Woon samen met Lieselotte. Ben sinds 1998 rijksgediplomeerd judoleraar B en in bezit van de 3e dan. Heb 25 jaar lesgeef ervaring bij sportverenigingen in Den Helder en bij mijn eigen sportschool destijds Judoschool Den Helder ( inmiddels verkocht door drukte bedrijf). Woon sinds drie jaar in Alkmaar en heb bij Beentjes sport mijn draai gevonden om het judo bij te houden als pure hobby , en het plezier die kinderen mij geven op de mat. Hopelijk begroet ik u eens op de sportschool bij Evelien.

Daniel Marges: “Zorg dat je iedere week weer beter bent geworden dan vorige week”

Mikos Salminen, oud top judoka en meester van Castricum

Mikos heeft een behoorlijke staat van dienst voor wat betreft zijn eigen judo loopbaan. Zo heeft hij maar liefst 8 nationale titels achter zijn naam staan. Een keer haalde hij het zilver en 5 keer brons. Ook internationaal stond hij zijn mannetje. Als je kijkt op judo inside, zie je alle prijzen die Mikos nationaal en internationaal heeft gewonnen. Waarbij de world cup wedstrijden natuurlijk de allerzwaarste toernooien zijn.

Meester Mikos Salminen geeft al jaren judo. Mikos heeft ook zijn eigen bedrijf en geeft dagelijks les in verschillende sporten

Met deze ervaring en enthousiasme voor de sport en het enorm goed aan kunnen voelen van de kinderen, maakt Mikos een goede leraar.  Een super sportieve jongen waar we bij Beentjesjudosport enorm blij mee zijn en trots op zijn!

Mikos Salminen: “Hard werken en hard lol hebben”

 

Coen Stoop, judoka vanaf zijn zesde levensjaar

Ik was zes jaar, toen ik voor de eerste keer de dojo van Eveline binnenstapte. Hoe leuk was dat! Mijn zelfvertrouwen groeide door judo, en ook mijn coördinatie – ik heb een heupafwijking – werd steeds beter. Al snel begon ik met wedstrijd judo, want ik was “een talentje”, volgens Eveline. Uiteindelijk ben ik vier keer vijfde geworden op een Nederlands kampioenschap.
Vanaf mijn negende jaar begon ik te helpen in de judo lessen en ik heb nu het diploma judo leraar A. In de lessen probeer ik ook de details over te brengen aan judoka’s. Het grootste plezier haal ik uit de momenten dat ik bij kinderen resultaten zie en merk hoeveel lol ze aan judo beleven.

Coen Stoop: “Een band met vertrouwen.”

Jurriën Marle, leraar Braziliaans Jiu- Jitsu.

Judo, 1e Dan, September 2016 overgestapt naar Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ). Traint erg fanatiek en met als resultaat: de 2e plek op het NK 2017, de 2e plek op het EK (AGF) 2018. Jurriën volgt regelmatig seminars van verschillende wereldkampioenen BJJ om zo veel mogelijk kennis te verkrijgen. Hij geeft dit met veel passie over aan de BJJ’ers van Beentjes Judo Sport. Geeft les op Donderdag 19.00-20.00

Jurriën van Marle: “Wel 95 % van alle gevechten eindigt op de grond” “Word een complete vechter, train BJJ”. 

 

Wist je dat we samenwerken met het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. (bron:JBS).

Wij, Beentjes Judo Sport, zijn tevens een opleidingsbedrijf.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur Logo

ons op social media