“Veel ouders hebben van mij les gehad, ik heb nu gewoon de 2e generatie op les. Is toch fantastisch!“
EVELINE WILKE DE SOUZA BEENTJES
6E DAN JUDO
ONS ENTHOUSIASTE TEAM, OOK DIT JAAR GAAN WE ER WEER VOOR MET Z'N ALLEN!

ONZE LERAREN, ASSISTENTEN EN COACHEN, SEIZOEN 2023 2024

Eveline Beentjes 6e dan
Daniel Marges, 3e dan
Andrea Casali Krachttrainer
Coen Stoop 2e dan
Lex Gast 1e Kyu
 

Eveline Wilke de Souza Beentjes

Mijn naam is Eveline Wilke de Souza Beentjes ik ben begonnen met lesgeven op 1 oktober 1981 bij Judo club Randers, waar ik mijn eerste judo ervaringen heb opgedaan.

Tot 1988 heb ik zelf wedstrijd judo gedaan.

In de dames kernploeg, waar ik jaren heb gezeten, heb ik een keer zilver en drie keer brons gewonnen op de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren. Altijd goed om zelf te ervaren wat  de kinderen nu voelen  als ze de mat opstappen bij een wedstrijd. Dit is echt een heel ander gevoel dan een voetbalveld oplopen voor een wedstrijd. Bij judo ben je zelf overal voor verantwoordelijk. En dat is ook weer heel mooi natuurlijk. Door een heup blessure stopte ik met wedstrijd judo en ging mezelf helemaal toeleggen op het lesgeven.

Op 1 september 2017 ben ik begonnen met mijn eigen judo school. Dit nadat ik lange tijd op andere sportscholen heb les gegeven. Al bij het opstarten van de judo school, had ik direct al een fantastische groep mensen om mij heen, die mij hebben geholpen. Ik zal nooit vergeten hoeveel werk zij verzet hebben. En zonder hen was het ook nooit zo gelopen en ben ik super blij waar we nu al staan.

Ik heb het mooiste beroep van de wereld! Ik geef dit jaar dus 41 jaar judo en Ik heb nog iedere dag zoveel zin om les te geven, de administratie te doen doen en te coachen. Iedere dag judo is fantastisch.  

Eveline BeentjesNatuurlijk  ben ik er best een beetje trots op dat ik een van de weinige vrouwen ben die de 5e dan judo heeft in Nederland. En ik ben een van de weinigen die al 41 jaar, alleen van inkomsten van judo kan rondkomen.


In 2020 ben ik verkozen tot trainer/coach van het jaar 2019 door de Judo Bond Nederland. Een titel die waardering uitspreekt en die ik zeker koester.

 Sinds 2014 zit ik in de examen commissie  Dit vind ik ook heel erg leuk. Zo blijf ik bovendien altijd up to date, en breng dit direct over naar onze leerlingen.  Het is een bijzondere uitdaging om jongens en meiden en dames en heren op te leiden voor de zwarte band. Behaal je je zwarte band, dan blijft je dat je hele leven bij als iets heel moois.

Mijn doelen die ik nog heb, zijn: Iedereen die ik lesgeef beter  maken in judo, ze discipline bij  brengen, ze  leren hoe je goed en respectvol met elkaar omgaat, ze vertrouwen mee geven, ze op  leiden tot zwarte band en zelf ook de 6e dan judo te behalen!

Erg blij met een enthousiaste wedstrijd commissie, assistenten op de mat en hulpvaardige ouders.

Wat ik altijd enorm belangrijk vind is de sfeer op de club. Na ieder evenement dat we organiseren, hoor ik vanaf de tribune enthousiaste ouders die weer enorm genoten hebben. 

Het is niet het winnen wat centraal moet staan maar de onderlinge verstandhouding. Respect voor elkaar hebben en elkaar helpen en motiveren. Waanzinnig trots ben ik dat wij zo’n judoschool hebben. 

Bij iedere les staan er judoka’s (o.a. oud wedstrijdjudoka’s) op de mat die assisteren en hun ervaring overbrengen. Is toch fantastisch! 

Ervaar het zelf, kom langs, iedereen is welkom!

Eveline Wilke de Souza Beentjes “Of je wint, of je leert

Daniel Marges

Daniel Marges: “Zorg dat je iedere week weer beter bent geworden dan vorige week”

Maureen Groefsema, assistent 

Nienke Willemsen, assistent 

Neal Amand, assistent 

 

Ik heb de eerste judolessen van Eveline gehad toen ik 6 jaar was, dat was in Bergen bij Tom van der Kolk. Ik help ook al heel lang mee bij de lessen. Vanaf mijn oranje band zat ik al naast Eveline om te assisteren en de kinderen aanwijzingen te geven. Daarnaast heb ik ook lang wedstrijd judo gedaan. De judosport heeft mij geholpen om uit te groeien tot het persoon wie ik nu ben. 

Tegenwoordig help ik met veel plezier bij de wedstrijdtraining op de vrijdagmiddag. De kinderen kunnen altijd een goede warming up, goede aanwijzingen of een lekkere krachttraining van mij verwachten.

Neal Amand: “Ik heb liever dat je het probeert en verliest, dan dat je het niet geprobeerd hebt.”

Maarten Huisman, assistent 

 “Ik hoop je snel een keer op de mat te zien!”

Coen Stoop (leraar Alkmaar)

Ik was zes jaar, toen ik voor de eerste keer de dojo van Eveline binnenstapte. Hoe leuk was dat! Mijn zelfvertrouwen groeide door judo, en ook mijn coördinatie – ik heb een heupafwijking – werd steeds beter. Al snel begon ik met wedstrijd judo, want ik was “een talentje”, volgens Eveline. Uiteindelijk ben ik vier keer vijfde geworden op een Nederlands kampioenschap.
Vanaf mijn negende jaar begon ik te helpen in de judo lessen en ik heb nu het diploma judo leraar A. In de lessen probeer ik ook de details over te brengen aan judoka’s. Het grootste plezier haal ik uit de momenten dat ik bij kinderen resultaten zie en merk hoeveel lol ze aan judo beleven.

Coen Stoop: “Een band met vertrouwen.”

Lex Gast (stagiaire Alkmaar) 

COACHEN VAN BEENTJES JUDO SPORT

Naast de breedte sport bieden we bij BJS ook veel wedstrijd judo aan. En wedstrijden zijn er voor alle judoka’s, van alle leeftijden en voor alle niveaus.

We nemen deel aan zo’n 35 toernooien per jaar. En bij alle toernooien zijn coachen aanwezig. 

Vorig seizoen hebben we naast een evenementen commissie ook een wedstrijdcommissie opgericht. Deze commissie bestaat uit “oud wedstrijd judoka’s” die vroeger les gekregen hebben van Eveline en nu zelf kinderen hebben die ook weer in de selectie zitten. 

 Zij gaan hun ervaringen weer overdragen aan onze talenten. Een rijkdom dus. De judoka’s die wedstrijden doen melden zich altijd eerst bij hun coach. Zij zijn te herkennen aan het rode coach shirt !

Wist je dat we samenwerken met het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theater les of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. (bron:JBS).

Wij, Beentjes Judo Sport, zijn tevens een opleidingsbedrijf.

 

 Jeugdfonds Sport & Cultuur Logo