Afgelopen weekend waren er twee Braziliaanse jiu jitsu toernooien. Op zaterdag was de  “Veluwe Open” in Ede en op zondag “Grappling Industries” in Amsterdam.

 

Veluwe open, Ede

Op de Veluwe Open mochten de BJJ kinderen strijden voor de medailles!  Julius van Leijen beet de spits af  in de witte band klasse tot 8 jaar. Julius verloor z’n eerste wedstrijd, maar kon zich toch daarna terug knokken tot het brons. Een knappe prestatie ook omdat het zijn eerste toernooi was. Na Julius mochten de broers Bram- en Twan Grandiek hun technieken laten zien. Bram (13 jaar) doet naast BJJ ook op meerdere keren per week judo op wedstrijd niveau. Zijn broer Twan (15 jaar) is na het judo geheel overgestapt naar BJJ. Ze vochten samen in een zware poule -70 kg.  In deze poule moesten de kemphanen ook nog een partij tegen elkaar doen. Nooit leuk maar ze zitten nu eenmaal in dezelfde klasse. Uiteindelijk won  Twan het zilver en Bram werd knap vierde.

Grappling Industries, Amsterdam

De BJJ lessen worden gegeven in de Meent maar de leraar , Jurrien van Marle, is naast het lesgeven zelf ook nog wekelijks actief op de wedstrijdmat.

In Amsterdam deed mee in de blauwe band klasse -84 kilo en blauwe band open gewicht. Door mooi Jiu Jitsu te laten zien met veel submissions (dat de tegenstander aftikt)  wist  hij goud pakken in zijn gewichtsklasse en daarnaast won hij het zilver in het open gewicht! 🥇🥈 In totaal heeft hij 8 partijen gedraaid.

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu-Jitsu geschikt voor iedereen!

Braziliaans Jiu-Jitsu bij Beentjes Judo Sport, is voor iedereen van 8 jaar en ouder, onder leiding van razend enthousiaste budo sporter, Jurrien van Marle. Jurrien is 1e dan judo en blauwe band BJJ.  Het wordt gegeven in de Meent. Het is een uiterst effectieve aanval en verdedigingssport.

 

Opgedeeld in gestructureerde warming-up, gecoördineerde techniek overbrenging, sparring en functionele kracht oefeningen. Training methodes: Specifieke drill’s, oefen vormen ontworpen om met en zonder training partner jouw Braziliaans Jiu-Jitsu naar een hoger plan te brengen. Er zijn al vier bjj ers die deelgenomen hebben aan een toernooi waarvan er direct al drie in de prijzen zijn gevallen!! Ook meester Jurrien valt regelmatig in de prijzen zo ook weer in de grote vakantie. Dus je krijgt les van een leraar die allround is en zelf veel ervaring heeft opgedaan.

Leuk voor jongens en meiden! 

Er zijn duidelijke overeenkomsten met het ons bekende Judo, maar waar het in het Judo voornamelijk gaat om het werpen van de tegenstander gaat het in het Braziliaans Jiu-Jitsu juist meer om het grondwerk. De bedoeling is om op een technische en sportieve manier je directe tegenstander tot opgave te dwingen door middel van ‘submissions’.

Aan het begin van dit jaar deed de hele groep examen en verdienden zo hun eerste streep op de band.  Vlak voor de grote vakantie heeft een deel van de BJJ ers  weer een streep of een band behaald. Ook in Corona tijd zijn deze sporters blijven trainen en hebben grote stappen gemaakt

Zin in een gratis proefles of 3x proberen voor 12,50? Je bent altijd welkom!

Braziliaans Jiu-Jitsu nu iedere dinsdag van 18.15-19.15 in de Meent op de eerste verdieping en donderdags van 18.00-19.00 uur op de tweede verdieping.

 
VOOR IEDEREEN ERG TOEGANKELIJK, OOK ALS JE NOG NOOIT EEN VECHTSPORT HEBT GEDAAN!
Braziliaans Jiu-Jitsu