Judo

JUDO BIJ BEENTJES JUDO SPORT

Bij Beentjes judo sport kan je al judoen vanaf 2,5 jaar. Doe je ouder-kind judo, jeugd judo, wedstrijdjudo of junioren/senioren judo? Het PLEZIER staat in alle groepen centraal!

UNIEK IN ALKMAAR EN OMSTREKEN

Bij Beentjes Judo Sport  is er al voor het vierde seizoen “ouder-kind judo”. Een judo vorm waar de Alkmaarse club uniek in is.

Iedere zaterdag ochtend (9.15-10.00 uur)  mogen ouders/grootouders met hun (klein) kind de mat op.

Samen spelen, stoeien en met elkaar genieten. En dat uiteraard aangepast aan het bewegingsniveau van uw zoon of dochter. Rollen, duikelen, kruipen, duwen en trekken, het zijn allemaal natuurlijke bewegingen waar kinderen veel behoefte aan hebben. En wat is er leuker dan dit samen met uw kind te beleven? Voor deelname is geen judo ervaring nodig. Op een speelse manier leren ouder en kind de basistechnieken en de bewegingsvormen van het judo. De nadruk ligt op het spelen, veiligheid, geborgenheid en plezier

Tijdens de kennismakingscursus wordt een judo pak gratis – voor zowel ouder(zolang de voorraad strekt)  als kind – in bruikleen gegeven. Ervaar samen het plezier van bewegen! Want elk kind geniet van stoeien met zijn ouders.

Vanaf 2,5 jaar leren ze al stoeiend val techniekjes en simpele kop rolletjes, die worden geoefend naast eenvoudige judo-technieken. Dit gebeurt in spelvorm, waarbij al wordt gelet op respect voor elkaar en discipline. Vanaf 5 a 6 jaar stromen de kinderen door naar jeugd judo. En dan is het mooi om te zien hoeveel voorsprong ze meteen hebben vergeleken met kinderen die met 6 jaar op judo komen. Logisch natuurlijk want papa of mama is ook een soort prive trainer geweest.. ha ha.

Er stonden in het seizoen 2021-2022 maar liefst 5 papa’s met een zwarte band op de mat die nu weer de draad oppakken met hun zoon/dochter. En zelfs na jaren niet te hebben gejudood pakken ze allemaal zo de draad weer op en hebben ook nu weer enorm  veel lol samen.

JEUGDJUDO

JEUGDJUDO

Club van het jaar, gemeentewinnaar

Jeugd judo is er bij ons vanaf 5 a 6 jaar. Er wordt gestart met de basis: groeten, val technieken, het maken van judo rollen, werptechnieken zoals been- en heupworpen en grondtechnieken zoals houdgrepen. Wij leren de judo technieken op een leuke gevarieerde manier aan. Zo maken we ook af en toe gebruik van een attribuut. Een grote bal om beter te leren rollen of bijvoorbeeld leeuwenknuffels als we een estafette vorm doen. Kinderen zijn bij ons altijd erg enthousiast. En dat is toch het mooiste wat er is.

Bij ons staat hoog in het vaandel: het samenwerken, respect voor elkaar, lol hebben, discipline en het vergroten van het zelfvertrouwen.

De les eindigt altijd met randories, oefenwedstrijdjes. Dan gaan de kinderen de technieken uitproberen die ze eerder geleerd hebben maar nu krijgen ze verzet van hun vriendjes. En het gaat er niet om dat Pietje van Klaasje en Merietje kan winnen maar dat hij weer beter is geworden dan vorige week!!

WEDSTRIJD JUDO

Toon jij veel inzet tijdens de judo lessen en heb je aanleg voor de sport?

Dan gaan wij jou uitnodigen om deel te nemen aan de judo selectie trainingen van Beentjes Judo Sport.

Bij de selecties trainen alleen de beste judoka’s van de club! Het is dus een prachtkans om je verder te ontwikkelen en beter te worden. En het is een eer als je deze uitnodiging dus krijgt.

Je mag op dinsdag of vrijdag twee keer mee trainen met de huidige selectie om te kijken hoe jij het vindt. Op vrijdag van 16.45-18.00 uur zijn lessen voor beginnende wedstrijd judoka’s. Op dinsdag van 17.00-18.15 en op vrijdag van 18.00-19.15 uur trainen ook de gevorderde judoka’s.

Als je in de selectie komt is  het een voorwaarde dat je aan minimaal vier toernooien per jaar meedoet (dit gaan we natuurlijk samen bekijken, en doen we zoveel mogelijk met de gehele groep)

Graag willen we dat een judoka die deelneemt aan de selectie trainingen, ook op een ander tijdstip recreatief blijft judoën. Op de selectie uren gaan we echt wedstrijd gericht judoën maar het blijft leuk en leerzaam om er ook een “gewoon uurtje” naast te blijven doen. Met meer basis technieken en meer spelvormen.

Trainingstijden voor de selectie in de Meent:

0 Dinsdag  van 18.00-19.00 uur circuit krachttraining voor (wedstrijd) judoka’s en ouders. 

0 Donderdag van 19.00-20.30 uur.  Junioren en senioren vanaf 13 jaar. Op de tweede verdieping.

0 Vrijdag 16.45-18.00 uur.  Op de eerste verdieping voor de pupillen in de Multisportzaal vanaf 6 jaar.

0 Vrijdag 18.00-19.30 uur. Voor judoka’s -12 -15 jaar. Laatste kwartier krachttrainen en touw klimmen.

0 Zaterdag van 12.00-13.15 uur. Junioren en senioren vanaf 13 jaar.

Als je belangstelling hebt voor deze trainingen, neem gewoon even contact op met juf Eveline

KIJK HIER VOOR ALLE INFO OMTRENT HET WEDSTRIJD JUDO

JUNIOREN EN SENIOREN JUDO

Hard werken hard lol hebben is ons motto
Judo voor iedereen, ook ouders zijn van harte welkom ook als je nog nooit gejudood hebt.
Er worden mooie sportieve successen behaald
Kijk eens hoe lenig ik ben.. Einde van de les tijd voor inspannende ontspanning
En als iedereen er is hebben we echt een hele mooie grote groep. Trots dat we dit al in 5 jaar hebben opgebouwd.
Altijd leuk als je een grote meiden groep hebt!

Junioren en Senioren Judo

Judo voor beginners en voor gevorderden

Kom eens langs en judo mee. Ook je trainingsmaat is natuurlijk welkom, als je die al hebt. Bij ons kun je recreatief je sport beoefenen, maar ook hard trainen voor toernooien.

Witte banden gaan de judo basis leggen terwijl de hogere banden ook hun uitdagingen krijgen. Er wordt continue op de techniek en op de houding gelet. Zodat iedereen weer iedere week vorderingen maakt.

 Donderdag avond trainen we vanaf 19.00 uur in de Meent op de tweede verdieping

En zaterdag van 12.00-13.30 uur op de eerste verdieping.

Ons motto is: “Elke judoka kan een zwarte band halen!”

Bel, whatsapp of stuur een e-mail als je vragen hebt of eens van gedachten wilt wisselen.